ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Διεκδικουμε το αυτονοητο για τον Πολιτισμο: τι επραξε ο Τατουλης;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ σε Αρκαδικά ιστολόγια ότι εδώ και καιρό ήταν σε ‘καραντίνα’ από το υπουργείο Πολιτισμού η γειτονική περιοχή της Πελοποννήσου και αναρωτηθήκαμε ποιος δεν γνωρίζει ότι και η Μεσσηνία παραμένει αποπαίδι του Νότου με μνημεία και Κάστρα που περιμένουν την κρατική παρέμβαση. Διαβάστε για να καταλάβετε και να το σχολιάσουμε:
‘Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι λίγο καιρό μετά την Υπουργοποίηση Σαμαρά, βρέθηκε λύση για το στέγαστρο της Εύας Δολιανών και θα ασχοληθούμε με τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Εύας Δολιανών. Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ θετική εξέλιξη. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Και αυτό οφείλουμε να το καταλάβουμε όλοι μας. Στην προκειμένη περίπτωση η...Αρκαδία αντέδρασε και διεκδίκησε το αυτονόητο. Δεν δέχθηκε με κατεβασμένα τα χέρια την απόφαση του Κ.Α.Σ. να απορρίψει τη μελέτη του έργου. Δεν άφησε ένα μοναδικής αξίας αρχαιολογικό μνημείο να καταστραφεί, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι άλλα αποφασίζουν το πρωί και άλλα το βράδυ.
Δεν δέχθηκε σιωπηλά τις εξελίξεις. Και μάλιστα αντέδρασε δυναμικά. Απαίτησε να έρθει ξανά η υπόθεση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και να εγκριθεί η μελέτη. Και το πέτυχε. Αυτό το οποίο πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας είναι ότι για να κερδίσεις κάτι, πρέπει να το διεκδικήσεις. Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα. Όποτε η Αρκαδία διεκδικεί, κερδίζει. Όποτε σιωπά (και δυστυχώς, αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις) βγαίνει χαμένη.Στην περίπτωση της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού στη Λουκού Κυνουρίας υπάρχουν δύο συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε να εγκριθεί η μελέτη του έργου….’
Αλήθεια ο κ.Τατούλης που στην φωτό τον βλέπουμε με χαμόγελα να χαιρετά τον κ. Σαμαρά -κρατήστε αυτή την στιγμή- γιατί επί Ζαχόπουλου δεν έπραξε τίποτα και απλά περιόδευε στην Νότια Πελοπόννησο και γιατί δεν μίλησε ποτέ για την Αλήθεια και την απραξία του; Γιατί και μήπως ήρθε η ώρα να μας το εξηγήσει εδώ και τώρα; H Mεσσηνία θα διεκδικεί το αυτονόητο και μέχρι τέλους, αυτό να το θυμούνται οι πολιτικοί μας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.