ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αντ. Σαμαρας: Οσοι ψηφισαν τα μετρα θα τα χρεωθουν

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα «και αυτοί θα τα χρεωθούν ως το τέλος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ερωτηθείς για την αποπομπή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, μετά την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ.
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σημειώνει πως η ενέργεια αυτή της κ. Μπακογιάννη ενόχλησε τους νεοδημοκράτες, αλλά και όσους απαιτούν να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση. «Αν τα ψηφίζαμε δεν θα χάναμε μόνο εμείς, ......... θα έχανε και το πολιτικό σύστημα συνολικά. Γιατί στο αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν όλοι συνυπεύθυνοι. Τώρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα... Κι αυτοί θα τα χρεωθούν έως το τέλος» προσθέτει.
Ερωτηθείς πώς θα απαλλαγεί από τα «βαρίδια» της παράταξης, παραπέμπει στην Επιτροπή Αξιολόγησης, διά της οποίας «θα αντιμετωπίσουμε τους πάντες με αξιοκρατικά κριτήρια». Ειδικότερα για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, παρέπεμψε στο καταστατικό, το οποίο προβλέπει την υποψηφιότητα των εν ενεργεία βουλευτών, για να συμπληρώσει όμως ότι «η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ασχολείται κάθε μέρα και όχι μόνον πριν τις εκλογές με την αξιολόγηση και ανανέωση των στελεχών μας».
Με αφορμή τις συναντήσεις του με τη Γενική Γραμμετέα του ΚΚΕ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με δική του πρωτοβουλία, τονίζει πως «η ΝΔ συνομιλεί πια με όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, προνόμιο που είχε ως τώρα αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ».
Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας, απαντά ότι «η χώρα χρειάζεται την εφαρμογή ολοκληρωτικά διαφορετικού προγράμματος και όχι λεπτές ισορροπίες στο πλαίσιο μιας εύθραυστης κυβέρνησης». Για την περίπτωση συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ στις δημοτικές εκλογές, σημειώνει ότι το ερώτημα αυτό «δεν έχει νόημα» διότι σε αυτές «αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες με αυτοδιοικητικά κριτήρια».
Πηγή: Ναυτεμπορική

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.