ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Δημοψηφισμα για το Μνημονιο οι εκλογες

«Πολιτικοποιεί» τις επερχόμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση η Νέα Δημοκρατία. Όπως δήλωσαν στο Antinews καλά πληροφορημένες κομματικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι όπως επιβεβαιώνουν και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, η φθορά της κυβέρνησης είναι μεγάλη, ενώ εδραιώνεται σταθερά στην κοινή γνώμη η πεποίθηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, δεδομένων και των έντονων συγκρούσεων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Η κατάσταση τείνει να γίνει μη ανατάξιμη για το ΠΑΣΟΚ, λένε στη Νέα Δημοκρατία, πράγμα που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε «διπλές εκλογές» το Νοέμβριο. Ανεξάρτητα πάντως από το ενδεχόμενο διεξαγωγής και πρόωρων βουλευτικών εκλογών, η ΝΔ έχει αποφασίσει να μετατρέψει τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση σε σκληρή πολιτική μάχη κατά του Μνημονίου και του Μηχανισμού Στήριξης. Ήδη στελέχη της Ρηγίλλης μιλάνε για «μεγάλη πολιτική σύγκρουση», με σύνθημα «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ θα είναι ψήφος στο Μνημόνιο»
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εξηγήσει ο ίδιος στον λαό το Σχέδιο Απεμπλοκής από το Μνημόνιο και εξόδου από την κρίση που έχει ήδη παρουσιάσει. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει περιοδεύσει στα Γιάννενα, την Μυτιλήνη και το Ρέθυμνο
Σαμαράς: στο τέλος της διαδρομής θα τρίβουν τα μάτια τους
Υπενθυμίζουμε ότι στην ομιλία του στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων: «Τέτοια εποχή, τόσος πολύς κόσμος της Νέας Δημοκρατίας! Κάτι λέει αυτό! Στο τέλος της διαδρομής θα τρίβουν τα μάτια τους».
Η «πολιτικοποίηση» της επερχόμενης εκλογικής μάχης θα είναι όχι μόνο μια καλή ευκαιρία για τον Α. Σαμαρά να ενεργοποιήσει ξανά τις κινηματικές διαδικασίες που τον οδήγησαν στην ηγεσία της ΝΔ και να εξηγήσει το οικονομικό του σχέδιο στον κόσμο, αλλά και να απεμπλακεί οριστικά η ΝΔ από το κυβερνητικό της παρελθόν.
Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι χαρακτηριστικά όσα είπε το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο, απευθυνόμενος σε τοπικά στελέχη: «Είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά και να μην έχετε ενοχές για τα πεντέμιση χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ στα στελέχη της στη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, το νόημα της δήλωσης είναι σαφές:
Πρώτον: Η νέα Νέα Δημοκρατία δεν έχει ενοχές για το παρελθόν όχι μόνο επειδή η νέα ηγεσία της δεν εμπλέκεται πουθενά στα πεπραγμένα του παρελθόντος, αλλά και επειδή η βάση της ΝΔ καταδίκασε τις συμπεριφορές του παρελθόντος στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009.
Δεύτερον: Η ΝΔ θα κινηθεί στο εξής μόνο με το βλέμμα στο αύριο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.