ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Δημοσκοπησεις...στηθους για Ν.Δ. -ΣΥΡΙΖΑ!

- Καθηλωμένο το ΠΑΣΟΚ – Μεγάλη πτώση για ΚΚΕ
- Μπαίνει στην Βουλή η Χρυσή Αυγή
- Ισοψηφούν Σαμαράς – Τσίπρας στο ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο
- Δεν αποδίδει η συνεργασία Μάνου – Τζήμερου
Πρωτιά στη ΝΔ με 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 22,7% δίνει η δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό του Newsit από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων. Το ΠΑΣΟΚ, μένει κοντά στο ποσοστό που πήρε στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά προς τα κάτω με απώλειες στο 12,5% ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Πιο μικρή φθορά φαίνεται για την Δημοκρατική Αριστερά.
Από την δημοσκόπηση προκύπτει επτακομματική Βουλή. Πιο αναλυτικά:
ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,2%
ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 2,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,4%
Εντυπωσιακό είναι ότι για το 58% των πολιτών το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν είναι να αποκτήσουμε κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει το ευρώ.
Σε ποσοστό 48% οι πολίτες λένε ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ, αλλά θέλουν και να ενισχυθούν τα κόμματα που θέλουν να καταγγείλουμε το Μνημόνιο σε ποσοστό 49%!
Με άλλα λόγια οι πολίτες επιθυμούν επι της ουσίας να επαναδιαπραγματευθεί κάποιος το Μνημόνιο χωρίς να έχει αυτό καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.
Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% και προτιμάται ο Κανένας με ποσοστό 30%!
Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29% και ο Κανένας παίρνει 30%!
Ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος στο ερώτημα ποιός διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη και το ευρώ με ποσοστό 45%, ο Κανένας είναι δεύτερος με 27% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 27%.
Τα κόμματα δεν έχουν φτάσει στο απόγειο των συσπειρώσεών τους αλλά στις μετακινήσεις ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ ωφελείται σημαντικά όπως αποτυπώνεται από τα εντυπωσιακά ποσοστά.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.