ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Κοντρα Δημου και επαγγελματιων για την παραλιακη ζωνη

Τις έντονες διαμαρτυρίες επαγγελματιών που μισθώνουν χώρους στην πλαζ της Καλαμάτας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τις απαγορεύσεις που επιβάλλει η νομοθεσία στο «στήσιμο» κατασκευών στον αιγιαλό, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο γραμματέας του Σώματος και σύμβουλος της «Πρωτοπορίας», Γιάννης Γκλεγκλές.
Τόνισε ότι τώρα που τα μαγαζιά ετοιμάζονται να ανοίξουν και προσδοκούν σε εισπράξεις για να κρατηθούν ζωντανά, οι υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους και επιβάλλουν και πρόστιμα, δυσκολεύοντας τη λειτουργία των καταστημάτων και υψώνοντας εμπόδια στην εξυπηρέτηση των τουριστών που θα έρθουν.
Ο Γιάννης Γκλεγκλές μίλησε για «χαρτογιακάδες» στα υπουργεία, που μέσα από τα γραφεία τους βγάζουν νόμους για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου ώστε να αφεθούν οι επαγγελματίες να λειτουργήσουν το καλοκαίρι.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι η αρμόδια διευθύντρια στο υπουργείο Οικονομικών είναι Καλαματιανή, έχει μεγαλώσει στην Ανάσταση, γνωρίζει δηλαδή την κατάσταση, πλην όμως δεν μπορεί να αλλάξει τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία επιβάλλει σοβαρές απαγορεύσεις. Αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, τόνισε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές το υπουργείο για να βρεθεί λύση, σημείωσε όμως ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει τους επαγγελματίες

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.