ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Προχωρα ο βιολογικος και εργα στο αεορδρομιο Τριοδου

ΤΕΛΙΚΑ ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο σχετικά με την δημιουργία Κέντρου Χερσαίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Προώθησης Αγροτικών Προιόντων στο Αεροδρόμιο της Τριόδου.
Ο Δήμαρχος ανέφερε στον Υπουργό ότι υπάρχει εκκρεμότητα από την πλευρά του Υπουργείου και ότι πρέπει άμεσα να λυθεί.
Ουσιαστικά ζητείται από την Δημοτική Αρχή η τροποποίηση των όρων του παραχωρητηρίου ήτοι στους όρους του παραχωρητηρίου να προβλέπεται συγκεκριμένο το χρονικό διάστημα της παραχώρησης στο Δήμο Μεσσήνης έτσι ώστε ο Δήμος να μπορεί να ξοδέψει χρήματα προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές αλλά και σε περίπτωση που δεν βρεθούν άλλοι πόροι να μπορεί να κατασκευαστεί και να ολοκληρωθεί το έργο μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Αυτό διότι, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, καθιστούν απαγορευτική την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων με χρηματοδότηση από την πλευρά του Δημοσίου.
Ο κ. Αναστασόπουλος επησήμανε ότι η ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής επένδυσης, αναμένεται να προσδώσει πολλά οφέλη για την περιοχή του Δήμου. Η κατασκευή αυτή θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολυάριθμους φίλους του αθλήματος, με ανάλογη αύξηση των απαιτήσεων σε υποδομές εστίασης και διαμονής, με δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνει προβολή και προώθηση των τοπικών προιόντων του Δήμου Μεσσήνης.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κατανήσε το θέμα και δεσμεύθηκε ότι πολύ γρήγορα θα δρομολογηθούν λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα που ετέθη από τον Δήμαρχο.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία υλοποίησης των υποέργων του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων και Βιολογικός Καθαρισμός Πεταλιδίου».
Στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο ΥΠΕΚΑ του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κο Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος υπέγραψε τις Αποφάσεις προέγκρισης δημοπράτησης δύο Υποέργων, που εντάσσονται στο έργο Αποχέτευσης και Βιολογικού Πεταλιδίου. Το έργο αυτό ως γνωστό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 17.857.881,25 €.
Συγκεκριμένα Προεγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ τα τεύχη Δημοπράτησης των Υποέργων.
Υποέργο 1: «Επικαιροποίηση/Μερική Τροποποίηση Μελέτης Αποχέτευσης, Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης Έργου Δικτύου Αποχέτευσης και Αναμόρφωσης ΣΑΥ-ΦΑΥ», με προϋπολογισμό 82.785,27€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Υποέργο 3: «Μελέτη Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ), Α/Σ και Αγωγών Προσαγωγής και Διάθεσης», με προϋπολογισμό 309.615,43 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ .
Ο Δήμος Μεσσήνης στα πλαίσια υλοποίησης του έργου έχει ήδη υλοποιήσει το Υποέργο 2, δηλαδή έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση της ΜΠΕ για το σύνολο του έργου. Η ΜΠΕ έχει σταλεί σε φορείς για γνωμοδότηση.
Μετά την ολοκλήρωση των υποέργων που αφορούν στις μελέτες θα ακολουθήσουν τα δύο Υποέργα για την κατασκευή των δικτύων και της ΕΕΛ (μελέτης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων).

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.