ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Μαζική συμμετοχή στην μεγάλη απεργία


Μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης, ζήτησαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος. Ο πρώτος προέρχεται από τη Ν.Δ., ο δεύτερος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε στη συνέντευξη, όπως συνέβαινε σε όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις για τις απεργίες.Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν και απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης, έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου.
Ο Σωτήρης Τσώνης κατά τη συνέντευξη Τύπου, αφού σημείωσε ότι «η διάσωση της πατρίδας μας είναι ο κορυφαίος εθνικός στόχος και όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε στην επίτευξη του», τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι μέχρι τώρα πολιτικές των Μνημονίων της Τρόικας και των δανειστών που επιβλήθηκαν στην χώρα μας, δημιούργησαν ύφεση και ανεργία η οποία και σήμερα αυξάνεται και προβλέπεται να μεγαλώσει ακόμα. Σήμερα οι «γιατροί» της Τρόικας πιέζουν για νέες περικοπές, νέα βάρη στους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το «μάρμαρο» δεν μπορεί να συνεχίσουν να το πληρώνουν ο ίδιοι για μια ακόμη φορά, γιατί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να δείξουν μεγάλη αντίσταση και αποφασιστικότητα να βάλουν τέλος στις ορέξεις των δανειστών και της Τρόικας».
Ο Χρήστος Σταθόπουλος, κατά τη δική του τοποθέτηση σημείωσε μεταξύ άλλων: «Επί 2,5 χρόνια στη χώρα μας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις μέτρων χωρίς μέτρο και αποτέλεσμα. Κάθε φορά που μας επισκέπτονται οι δήθεν τεχνογνώστες του Δ.Ν.Τ., ανακοινώνονται και εφαρμόζονται από τους εντολοδόχους τους, τις ελληνικές κυβερνήσεις, μέτρα δυσβάστακτα για το λαό της χώρας μας. Περικοπές μισθών και συντάξεων των χαμηλών και μεσαίων κυρίως εισοδημάτων, πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ κάθε κοινωνική παροχή που απέμεινε καταργείται και το κοινωνικό κράτος ιδιωτικοποιείται. Νοσοκομεία χωρίς αναλώσιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό, σχολεία με λιγότερους δασκάλους, χωρίς καθαριότητα, ακόμη και κιμωλίες! Παρόλα αυτά, το χρέος μεγαλώνει, η χώρα οδηγείται στην καταστροφή και η καθημερινή σπέκουλα από τους πάσης φύσεως επαΐοντες και «αναλυτές» των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οδηγεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στην απελπισία

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.