ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ..ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ

Την αντίθεσή της στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις περί ελεύθερων επαγγελματιών και ΜμΕ εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με ανοικτή επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, "με απορία πληροφορούμαστε καθημερινά μέσω των «διαρροών» του υπουργείου τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες και να προωθήσει έναν ενιαίο φόρο της τάξεως του 25% ή 30% από το πρώτο ευρώ. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα ως ατομικές επιχειρήσεις δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον φορολογικά ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως νομικά πρόσωπα με επιπλέον επιβαρύνσεις.
Αυτό σημαίνει ότι πλήττονται κατά βάση μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις με μικρό επίπεδο κερδών από 34.000 ως 37.000 ευρώ, οι οποίες φορολογούνταν έως τώρα με συντελεστή κάτω του 20%. Εάν υιοθετηθεί δε συντελεστής 30% θα πληγούν βάναυσα όλες οι επιχειρήσεις με επίπεδο κερδών 75.000-82.000 ευρώ. Δηλαδή θα κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή, σκοτώνοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αφανίσετε την μεσαία τάξη που έτσι κι αλλιώς είναι είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας". Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι ακόμη και αν τελεί το υπουργείο υπό το βάρος μιας αδήριτης ανάγκης είσπραξης εσόδων, θα πρέπει να στοχεύει στην διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών "Αντί για μεταρρυθμίσεις παζαρεύετε με τη Τρόικα νέους κεφαλικούς φόρους και σχεδιάζετε να εξαπολύσετε μια νέα φορολογική επίθεση στους Μμε της αγοράς, χωρίς κανένα μέτρο και καμία λογική. Το σωστό θα ήταν να παρουσιαστούν στους Έλληνες φορολογούμενους οι φημολογούμενες διατάξεις που στοχοποιούν τους κατ' ευφημισμό ελεύθερους επαγγελματίες και τρομοκρατούν όσους εμπόρους απέμειναν να παλεύουν για την επιβίωσή τους".
Τα «τυφλά» φορολογικά κτυπήματα και οι φορολογικές επιθέσεις «αυτοκτονίας» πρέπει κάποτε να μετατραπούν σε σοβαρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις, πριν μας οδηγήσετε σε παραίτηση από την μέχρι σήμερα μάταιη προσπάθεια προς την σωτηρία και πριν μας αναγκάσετε σε οριστική παύση πληρωμών, καταλήγει η ΕΣΕΕ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.