ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Εργα για την αναπτυξη στο Λευκτρο...

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 637,328.00 €
Ειδικότερα,
«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 637,328.00 € και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 518,152.85 €.
Αντικείμενο της πράξης είναι η αντικατάσταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Λεύκτρου, Δήμου Δυτικής Μάνης και πιο συγκεκριμένα η κατασκευή αγωγού βαρύτητας, η κατασκευή δεξαμενής και αντλιοστασίου ανύψωσης και η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, στις Τοπικές Κοινότητες Πύργου, Ριγκλίων και Πλάτσας.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού βαρύτητας μήκους 2.785 μ. και καταθλιπτικού αγωγού μήκους 1.991 μ., δεξαμενής και αντλιοστασίου ανύψωσης.
Ο αγωγός βαρύτητας ξεκινά από τη δεξαμενή της Τ.Κ. Πύργου, περνά από το υπάρχον αντλιοστάσιο στη θέση Βατρινίτσα στην Τ.Κ. Ριγκλίων και καταλήγει σε νέα δεξαμενή και νέο αντλιοστάσιο στη θέση Μεγάλα Γκρεμνά.
Ο καταθλιπτικός αγωγός ξεκινά από τη νέα αυτή δεξαμενή και αντλιοστάσιο και καταλήγει στη δεξαμενή της Τ.Κ. Πλάτσας.
Οι αγωγοί κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους υπόγεια εκτός από τα τμήματα όπου λόγω έντονων κλίσεων τοποθετούνται επιφανειακά και θα στηρίζονται με μεταλλικά στηρίγματα.
Οι αγωγοί τοποθετούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους κατά μήκος ή πλησίον υφιστάμενων οδών (αγροτικές οδοί και Επαρχιακή Οδός Καρδαμύλη – Άγιος Νίκωνας).

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.