ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παρανομες ενοικιασεις στην Μεσσηνια με αποκαλυψεις

Και στη Μεσσηνία, χωρίς άδεια ΕΟΤ, φόρους κλπ, αλλοδαποί νοικιάζουν σπίτια, μέσω ίντερνετ, σε συμπατριώτες τους. «Επιτέλους. Κάτι αρχίζει να κινείται».
Αυτό έλεγε επαγγελματίας της Μεσσηνίας, που ειδικεύεται στον τουριστικό τομέα.
«Κάτι έπρεπε να γίνει με όλους αυτούς που διατηρούν τουριστικά καταλύματα, δεν υπάγονται στους εγχώριους ελέγχους (ΕΟΤ κλπ) και κυρίως δεν πληρώνουν εφορία.
Πάνε κι έρχονται τα χιλιάρικα και κανείς, χρόνια τώρα, παρά τις φωνές μας δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους» έλεγε ο επαγγελματίας αυτός που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Πυλία με αφορμή τις καταγγελίες του ιστορικού στελέχους τις Αριστεράς Μανώλη Γλέζου και τις ειδήσεις πως το ΣΔΟΕ ξεκίνησε να βρει όσους νοικιάζουν δωμάτια σε αλλοδαπούς.
Πως ξεκίνησε το θέμα;
Πριν λίγο καιρό ο βουλευτής του Σύριζα, σήμερα, Μαν. Γλέζος βγήκε και δήλωσε πως στην Πάρο κτίζονται βίλλες οι οποίες νοικιάζονται σε αλλοδαπούς, χωρίς το Ελληνικό κράτος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ. Η συναλλαγή ιδιοκτήτη – ενοικιαστή γίνονται μέσω ίντερνετ στον τόπο καταγωγής τους. Έτσι οι μεν ιδιοκτήτες κερδίζουν κάθε χρόνο, η δε Ελλάδα χάνει συνεχώς.
Με αφορμή λοιπόν αυτές τις καταγγελίες η Οικονομική Αστυνομία ανάλαβε δράση με σκοπό να εξιχνιάσει το κύκλωμα.
Γι΄αυτό και ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένες καταγγελίες.
Μόλις ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας πληροφορήθηκε τα τελευταία γεγονότα και τις εξελίξεις, ξέσπασε: «Εμείς που διατηρούμε τουριστικές εγκαταστάσεις έχουμε ΑΦΜ, είμαστε μέλη Επιμελητηρίων, έχουμε άδεια από τον ΕΟΤ για να κάνουμε αυτή την δουλειά, πληρώνουμε στο Ελληνικό κράτος, τη ΔΕΗ, ο ΕΟΤ κάνει κάθε τόσο ελέγχους αν διατηρούμε τους κανόνες υγιεινής, καθαριότητας κλπ και αν είμαστε συνεπείς σε όλα.
Οι ξένοι, που εμφανίζονται σαν επενδυτές δεν τηρούν τίποτα απ΄όλα αυτά». Πως δουλεύουν; Αφού κτίσουν ένα δυάρι σε κάποιο ιδιόκτητο χώρο – αυτά είναι και τα μόνα έξοδα τους μαζί με το νερό και το οικιακό ρεύμα που πληρώνουν – μέσω ιστοσελίδων στο ιντερνετ βρίσκουν πελάτες.
Η παράδοση και παραλαβή γίνεται τις περισσότερες φορές στο αεροδρόμιο.
Εκεί οι προηγούμενοι παραδίδουν τα κλειδιά του σπιτιού στους νέους κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μετά οι νέοι πελάτες επιβιβάζονται σε ένα Ι.Χ. προηγούμενης δεκαετίας (τις πιο πολλές φορές με ξένες πινακίδες) που κι αυτό παραχωρείται και απολαμβάνουν τις φτηνές τους διακοπές και κανείς δεν τους ξέρει.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.