ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΕΠισκεψεις υγεια στο Νομο και επι ταπητος τα ανοικτα θεματα

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος και στελέχη του Δήμου.
Ο Δήμαρχος χαιρέτησε την παρουσία του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, ιδιαίτερα στον κλάδο της υγείας.
Επίσης, ζήτησε από τον Υπουργό την παραχώρηση του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής για τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών. Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε αγάπη του για τη Μεσσηνία, τη φιλία του με το Δήμαρχο, όπως και στην αναγκαιότητα να κατανοήσουν όλοι τα αντικειμενικά προβλήματα της χώρας και να συμβάλλουμε στην έξοδο από την κρίση.
Ως προς το αίτημα του Δήμου, δήλωσε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί με ευνοϊκή διάθεση και θα ρυθμιστεί. Κάλεσε μάλιστα το Δήμαρχο στη Αθήνα για την εξεύρεση και των αναγκαίων πόρων, ώστε να γίνει και η αποκατάσταση.
Ο κ. Υπουργός στο υπό κατασκευή Νέο Δημαρχείο
Ακολούθως ο κ. Υπουργός συνοδευόμενος από το Δήμαρχο, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Νέου Δημαρχείου, για αν διαπιστώσει τις εργασίες που γίνονται εκεί, και επιπλέον την αναγκαιότητα της παραχώρησης του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει…
Στη χθεσινή συνεδρίαση (17η/2012) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν και λήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
Α. Κατανομή σε σχολεία για λειτουργικά έξοδα
Κατανεμήθηκε το ποσό των 134.000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων, ως εξής:
1. 68.500 στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
2. 65.500 στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Β. Κυκλοφοριακά θέματα
Ψηφίστηκαν οι μονοδρομήσεις στις ευρύτερες περιοχές των οδών Μπουλούκου, Παλαιολόγου και Λακωνικής.
Γ. Διοικητικά θέματα
Η σημαντικότερη απόφαση αφορούσε σε υπηρεσίες σύνδεσης με το Διαδίκτυο για Τοπικές Κοινότητες. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας χωρίς να έχει θεσμική υποχρέωση έχει προχωρήσει σε σύνδεση μετο διαδίκτυο και παραχώρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση των αγροτικών ιατρείων. Κι αυτό εξαιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου Υγείας και του Νοσοκομείου να προβούν στις παραπάνω ενέργειες.
Δ. Τεχνικά Θέματα
Η σημαντικότερη απόφαση ήταν η αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων με σκοπό την οικονομία σε καύσιμα, αλλά και την παρώθηση προς τους πλίτες, για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Ο Δήμος θα εγκαταστήσει τον κα΄ταλληλο εξοπλισμό για τη φόρτιση των μπαταριών σε δυό-τρία σημεία της πόλης, καταρχήν.
Τα υπόλοιπα θέματα ήσαν υπηρεσιακής φύσεως και οι σχετικές περιλήψεις των αποφάσεων θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα μας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.