ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ), όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη, τον πρόεδρο του ΟΚΧΕ  Γιώργο Μουτεβέλη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η πολιτική μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ξεκάθαρη και για το λόγο αυτό επιδιώκουμε συνεργασίες και συνέργειες με οργανισμούς που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία, όπως το ΤΕΕ για το γενικό και τα ειδικά χωροταξικά πλαίσια και τον ΟΚΧΕ για τους αναδασμούς, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής θα πραγματοποιηθούν δύο πιλοτικές δράσεις, ο αναδασμός στην περιοχή του Φενεού και η σύσταση μιας κοινής δομής για τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σε τομείς στρατηγικής σημασίας.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι οι δράσεις αυτές στέκονται στον αντίποδα της «πολιτικής χωρίς σχέδιο» και καταδεικνύουν την ορθότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον οποίο εναπόκειται η αρμοδιότητα για την κατάρτιση και εφαρμογή των χωροταξικών πλαισίων.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ και ο πρόεδρος του ΟΚΧΕ επισήμαναν την ανάγκη άμεσης συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με εξειδικευμένους οργανισμούς, οι οποίοι όπως δήλωσαν «παρέχουν τη δυνατότητα υπέρβασης των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών και προσφέρουν άμεσα λύσεις». Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το νέο αυτό μοντέλο διοίκησης, ταιριάζει απόλυτα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες για την ανάπτυξη της χώρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα υιοθετηθεί και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες.    

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.