ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ..

Στους πίνακες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» μπορείτε να δείτε πόσα θα πληρώσετε, αλλά και πόσο θα μειωθεί η επιβάρυνση σε σχέση με το χαράτσι του 2012. Τα ποσά που αναφέρει η εφημερίδα έχουν προκύψει με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, ενώ όλοι οι υπολογισμοί έχουν γίνει για διαμερίσματα επιφάνειας 100 τετραγωνικών. Τι προβλέπεται για τους άνεργους Μόνο για την κύρια και για την ιδιοκατοικούμενη κατοικία θα απαλλαγούν οι άνεργοι. Αν υπάρχει και πατρικό ή εξοχικό, η πληρωμή θα γίνει κανονικά.
Όλες οι προϋποθέσεις έχουν ως εξής: - Ο μακροχρόνια άνεργος θα πρέπει να βρίσκεται για τουλάχιστον 12 μήνες εκτός αγοράς εργασίας. Μετρά προς τα πίσω από την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει το χαράτσι. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι χωρίς δουλειά τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2012 και μετά, χωρίς να υπάρχουν ημέρες εργασίας μέσα σε αυτό το διάστημα.
 - Ο επιδοτούμενος άνεργος πρέπει να έχει εισπράξει επίδομα ανεργίας για τουλάχιστον τους έξι από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει ΕΕΤΑ. Για την απαλλαγή του ακινήτου από το ΕΕΤΑ, απαιτείται να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις: α) Ο υποκείμενος στο ΕΕΤΑ να είναι άνεργος κατά την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει ΕΕΤΑ, β) Η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ, γ) Το οικογενειακό εισόδημα, κατά το οικονομικό έτος 2012, να μην υπερβαίνει τα δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, δ) Το εμβαδόν του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ., τα οποία προσαυξάνονται κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τα 200 τ.μ. Εφόσον το εμβαδόν του ακινήτου υπερβαίνει την έκταση που ορίζεται στο προηγούμενο εδάφιο, για την επιπλέον επιφάνεια το ΕΕΤΑ υπολογίζεται χωρίς την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή, ε) Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας έτους 2010 του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κατά δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, σύμφωνα με το Αρθρο 7 του ΚΦΕ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.