ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

images ΑΥΞΗΜΕΝΗ μεταβλητότητα εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της ισπανικής αγοράς ελαιολάδου, για μια ακόμη εβδομάδα, με τις τιμές να επανέρχονται στα 2,81 ευρώ το κιλό για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Από τις αρχές του καλοκαιριού, οι τιμές παρουσιάζουν ισχυρές μεταβολές στα επίπεδα των 2,70 έως 2,90 ευρώ το κιλό, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα, παρουσιάζοντας ωστόσο ανάμεικτες τάσεις που δεν βοηθούν την πραγματοποίηση πωλήσεων. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τα αποθέματα σημαντικά μειωμένα στην ισπανική αγορά, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως θα συνεχιστούν οι πωλήσεις, αφού η νέα σοδειά θα αργήσει να μπει στην αγορά και να τη διαμορφώσει. Ωστόσο άλλοι παράγοντες της αγοράς, στηριζόμενοι σε θετικά στοιχεία για την επόμενη παραγωγή, εκτιμούν πως η επιστροφή σε μια αυξημένη παραγωγή θα προκαλέσει πίεση στις τιμές.
Για την ώρα οι τιμές κινούνται σταθερά πάνω από τα 2,65 ευρώ το κιλό, παρουσιάζοντας την εικόνα μιας διαφορετικής αγοράς από αυτή που είχαμε συνηθίσει. Η τιμή παραγωγού για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην ισπανική αγορά διαμορφώνεται στα 2,81 ευρώ το κιλό, με την ελάχιστη τιμή στα 2,74 ευρώ το κιλό και την μέγιστη στα 3,39 ευρώ το κιλό. Το παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 2,40 ευρώ το κιλό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.