ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Κυ­βέρ­νη­ση και Τρό­ι­κα α­δι­α­φο­ρούν. Για πό­σο α­κό­μα θα αν­τέ­ξει η Ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νί­α; Σύμ­φω­να με τα πρό­σφα­τα στοι­χεί­α της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η α­νερ­γί­α δι­α­μορ­φώ­θη­κε στο ε­φι­αλ­τι­κό 26,9%, πο­σο­στό που α­πο­τε­λεί ρε­κόρ κα­τα­γρα­φής και εί­ναι υ­περ­δι­πλά­σιο α­πό τον μέ­σο ό­ρο της Ευ­ρω­ζώ­νης, ο ο­ποί­ος βρί­σκε­ται στο 12,2%, ε­νώ οι προ­βλέ­ψεις του Ο­Ο­ΣΑ για το 2014 ε­κτι­νάσ­σουν το πο­σο­στό στο 28,2%.
Η α­νερ­γί­α στους νέ­ους έ­φθα­σε στο 57,5% και σε 400.000 οι­κο­γέ­νει­ες δεν υ­πάρ­χει ού­τε έ­νας ερ­γα­ζό­με­νος. Κυ­βέρ­νη­ση, τρό­ι­κα και αν­τι­πο­λί­τευ­ση μο­νο­πω­λούν το εν­δι­α­φέ­ρον τους σε α­ριθ­μούς που κα­τα­γρά­φουν έ­σο­δα ή ψή­φους εί­τε α­πό παν­τε­λή ά­γνοι­α εί­τε α­πό σκο­πι­μό­τη­τα.
Η κοι­νω­νί­α έ­χει φθά­σει στα ό­ρια της και οι α­πο­φά­σεις για τη δη­μι­ουρ­γί­α θέ­σε­ων ερ­γα­σί­ας πρέ­πει να λη­φθούν τώ­ρα. Τα ε­πι­δό­μα­τα, οι δή­θεν ε­νι­σχύ­σεις μέ­σω Ε­ΣΠΑ και οι λοι­πές α­πο­λο­γι­στι­κές πα­ρο­χές α­πό έ­να “πτω­χευ­μέ­νο” κρά­τος δεν εί­ναι λύ­σεις. Εί­ναι ξε­κά­θα­ρο πως το κρά­τος δεν μπο­ρεί να δη­μι­ουρ­γή­σει αλ­λά και να δι­α­τη­ρή­σει θέ­σεις ερ­γα­σί­ας. Ο μό­νος τρό­πος για την κα­τα­πο­λέ­μη­ση της α­νερ­γί­ας εί­ναι η ά­με­ση στή­ρι­ξη του ι­δι­ω­τι­κού το­μέ­α, για­τί μό­νο αυ­τός μπο­ρεί να προ­σφέ­ρει α­πα­σχό­λη­ση. Η Δρά­ση για την αν­τι­με­τώ­πι­ση της α­νερ­γί­ας με­τα­ξύ άλ­λων προ­τεί­νει:
• Κα­θι­έ­ρω­ση 50% έκ­πτω­σης στις α­σφα­λι­στι­κές ει­σφο­ρές για τους νε­ο­προσ­λαμ­βα­νό­με­νους, για μια πεν­τα­ε­τί­α, για ό­λες τις νέ­ες ε­πεν­δύ­σεις.
• Μεί­ω­ση κα­τά 50% του Φό­ρου Μι­σθω­τών Υ­πη­ρε­σι­ών και πλή­ρη κα­τάρ­γη­ση ό­λων των κρα­τή­σε­ων υ­πέρ τρί­των, για κά­θε νέ­α θέ­ση ερ­γα­σί­ας που δη­μι­ουρ­γεί­ται.
• Συ­νο­λι­κή φο­ρο­λο­γί­α των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών κερ­δών με συν­τε­λε­στή 20% μέ­χρι η α­νερ­γί­α να πέ­σει κά­τω α­πό 15%.
• Θέ­σπι­ση μη­δε­νι­κού φό­ρου στα ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κά κέρ­δη που προ­έρ­χον­ται α­πό νέ­ες ε­πεν­δύ­σεις (για δι­ά­στη­μα μιας δε­κα­ε­τί­ας) και δι­καί­ω­μα των νέ­ων ε­πι­χει­ρή­σε­ων/ε­πεν­δύ­σε­ων να υ­πά­γον­ται στη νο­μο­θε­σί­α (με την ε­ξαί­ρε­ση των ευ­ρω­πα­ϊ­κών ο­δη­γι­ών), που ι­σχύ­ει κα­τά την η­μέ­ρα ί­δρυ­σης τους για μια δε­κα­ε­τί­α.
• Πα­ρο­χή ει­δι­κών εγ­γυ­ή­σε­ων (αυ­ξη­μέ­νου κύ­ρους και ε­πι­πέ­δου δι­α­σφά­λι­σης), α­πό το ελ­λη­νι­κό κρά­τος για τή­ρη­ση των σχε­τι­κών δε­σμεύ­σε­ων.
• Ά­με­ση έκ­δο­ση εγ­γυ­η­τι­κών ε­πι­στο­λών και α­σφα­λι­στι­κών κα­λύ­ψε­ων προς ό­λες τις υ­γι­είς ε­ξα­γω­γι­κές ε­ται­ρεί­ες με έ­δρα στην Ελ­λά­δα, μέ­σω του πλε­ο­να­σμα­τι­κού Ορ­γα­νι­σμού Α­σφά­λι­σης Ε­ξα­γω­γι­κών Πι­στώ­σε­ων.
• Εν­σω­μά­τω­ση δω­ρε­άν εκ­παί­δευ­σης σε θέ­μα­τα ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας, μέ­σω ε­νός νέ­ου Ο­Α­ΕΔ και ει­σα­γω­γή μα­θη­μά­των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.