ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΑΛΛΟΙ ΜΕ 5 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΩΣ 10 ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία 252 συνταξιούχοι εμφανίζονται να παίρνουν από 7 έως και 10 συντάξεις!

Τα στοιχεία, που προέκυψαν από το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" για τον Αύγουστο, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Γιάννη Βρούτση, που διέταξε τη διερεύνηση των περιπτώσεων, με το σχετικό πόρισμα να αναμλένεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
"Αποκαλύπτουμε νέα στοιχεία που δημιουργούν έκπληξη, αλλά και ερωτήματα καθώς μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε. Με το σύστημα 'ΗΛΙΟΣ' φωτίστηκαν για πρώτη φορά περιοχές, όπως αυτές της ύπαρξης συνταξιούχων που λαμβάνουν 7, 8, 9, ακόμη και 10 συντάξεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι παράνομες, ήδη έχω δώσει εντολή στα ταμεία ώστε να ελεγχθούν όλες για τη νομιμότητά τους" δηλώνει στο MEGA ο Γιάννης Βρούτσης.
Τα στοιχεία του "ΗΛΙΟΣ" έδειξαν ότι:
51.192 συνταξιούχοι λαμβάνουν 4 συντάξεις
11.810 συνταξιούχοι 5 συνταξεις
1.977 συνταξιούχοι 6 συντάξεις
220 συνταξιούχοι 7 συντάξεις
27 δικαιούχοι 8 συντάξεις
3 συνταξιούχοι 9 συντάξεις
2 συνταξιούχοι εισπράττουν 10 συντάξεις.
Πάντως, παράγοντες του υπουργείου Εργασίας επισημαίνονουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η καταβολή αυτού του αριθμού συντάξεων είναι πιθανότατα νόμιμη και έχουν καταβληθεί οι σχετικές εισφορές, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι περιπτώσεις παραβατικότητας.
Καταβάλλονταν δε κανονικά καθώς παλαιότερη διάταξη που προέβλεπε πλαφόν συντάξιμων αποδοχών στις 3.400 ευρώ παρέμεινε ανεφάρμοστη εξαιτίας ασαφειών στη διατύπωση, αλλά και γιατί μέχρι πρότινος το ασφαλιστικό δεν ήταν σε θέση να καταγράψει τον συνολικό αριθμό των συντάξεων που ειπράττει ο κάθε συνταξιούχος, άρα και το σύνολο των αποδοχών του.

Στο μικροσκόπιο και οι αναπηρικές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ, ο συνολικός αριθμός των αναπηρικών συντάξεων τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στις 233.253, δηλαδή ποσοστό 8,61% επί του συνόλου των συντάξεων που δεν έχει ουσιαστική απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ωστόσο αναμένεται να ελεγχθούν κλάδοι ασφάλισης όπου το ποσοστό είναι υψηλότερο όπως ο κλάδος των αρτοπιών του ΟΑΕΕ με ποσοστό 20%, ο ΟΓΑ με ποσοστό 18%, το πρώην ΤΕΒΕ με 17% και το ΕΤΕΑΜ με 14%.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.