ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Ο Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πριν από λίγο ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματός του στην Καλαμάτα… Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης μετά τη συνέντευξη ξεκίνησε περιοδεία στην Πυλία με στελέχη της ΔΗΜΑΡ Μεσσηνίας, ενώ αυτές τις ημέρες παραθερίζει στην Καρδαμύλη. Το μέλος της ΔΗΜΑΡ ήταν αιχμηρό τόσο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία όσο και για το ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα. Για τον πρωθυπουργό είπε ότι «έχει υιοθετήσει πολιτική υποταγής στις γερμανικές επιταγές», ενώ αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του μίλησε για «δημαγωγία, λαϊκισμό, ασάφεια στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και αμφιλεγόμενες θέσεις».
Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή της να στηρίξει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή η επιλογή έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία και οδήγησε στην εξασφάλιση της δόσης μαμούθ, του περασμένου Δεκεμβρίου, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Πρόσθεσε όμως ότι η Νέα Δημοκρατία δεν σεβάστηκε αυτή τη συμβολή της ΔΗΜΑΡ και ουσιαστικά προκάλεσε την έξοδο του κόμματος από την κυβέρνηση. Ειδικότερα ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε στην εφαρμογή της συμφωνίας για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του μνημονίου, αντιτάχθηκε σε μεγάλες πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ακολούθησε πρακτικές διακυβέρνησης με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με αποκορύφωμα την κατάργηση της ΕΡΤ. Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι το κόμμα του είτε βρίσκεται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση έχει πάντα την ίδια αίσθηση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες για την εισαγωγή της απλής αναλογικής, για το πολιτικό χρήμα, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο.
Ακόμη ο κ. Μαργαρίτης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και επεσήμανε ότι στις περιφέρειες θα στηρίξει συνδυασμούς στους οποίους θα υπάρχουν και δικά της μέλη, ενώ στους Δήμους θα στηρίξει συνδυασμούς που θα καταρτίσουν προγράμματα για την τοπική πρόοδο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στους Δήμους η ΔΗΜΑΡ μπορεί να στηρίξει ψηφοδέλτια που στηρίζονται είτε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είτε από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το κόμμα του μιλάει με όλα τα κόμματα (εκτός Χρυσής Αυγής). Πάντως το πρότυπο για τις εκλογές στους Δήμους, τόνισε, είναι υποψήφιοι όπως ο Καμίνης στην Αθήνα, ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Δημαράς στην Πάτρα, τους οποίους η ΔΗΜΑΡ στήριξε το 2010 και για την πολιτική της αυτή σημείωσε ότι δικαιώθηκε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.