ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Αιχμηρότατος ήταν σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Γόντικας, που σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις με τα σκουπίδια χαρακτήρισε την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον καπιταλιστικό όμιλο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προσχεδιασμένο έγκλημα…
Ο Νίκος Γόντικας υποστήριξε ότι τόσο η περιφερειακή αρχή όσο και οι δημοτικές αρχές της Πελοποννήσου οδήγησαν εσκεμμένα σε αδιέξοδο την υπόθεση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σκοπός ήταν, όπως τόνισε, να εμφανιστεί ο καπιταλιστικός όμιλος ως σωτήρας που θα λύσει το πρόβλημα. Πρόσθεσε όμως ότι τελικά πρόκειται για ένα έγκλημα τόσο για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων όσο και για την τσέπη των εργαζομένων. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σημείωσε ότι οι όποιες αντιθέσεις και διαμάχες της Περιφέρειας με τους Δήμους γίνονται για επιμέρους ζητήματα και για να αποφύγει ο καθένας τις ευθύνες του, γιατί στην ουσία του θέματος, που είπε ότι είναι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, συμφωνούν όλοι τους. Σε αυτό το πλαίσιο ένταξε και τη πρόσφατη αντιπαράθεση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου. Ο Νίκος Γόντικας σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά το κόστος διαχείρισης κάθε τόνου απορριμμάτων θα ξεπεράσει τα 120 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του σημερινού κόστους. Σχολίασε μάλιστα ότι τελικά επαληθεύεται η αναφορά που είχε κάνει, ότι «το σκουπίδι μας θα κοστίζει πιο ακριβά από το παντεσπάνι»! Επίσης τόνισε ότι είναι πρωτοφανές αυτό που έκανε η περιφερειακή αρχή, να αναθέσει δηλαδή σε έναν καπιταλιστικό όμιλο ολόκληρο το «πακέτο» των σκουπιδιών, δηλαδή και την εκπόνηση των μελετών και τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων και την κατασκευή των υποδομών και την λειτουργία και εκμετάλλευσή τους.
Ακόμη ο κ. Γόντικας μίλησε για εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις της περιφερειακής αρχής με τους καπιταλιστικούς ομίλους που ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο έργο, επαναλαμβάνοντας το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και η αλληλογραφία. Πρόσθεσε ότι ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, αποφεύγει να δώσει αυτά τα στοιχεία σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και να μην αποκαλυφθεί ότι ικανοποιούνται όλοι οι όροι των καπιταλιστών. Μίλησε δε για την πλουτοκρατία που κάνει κουμάντο και έχει ως υπηρετικό προσωπικό της τους πολιτικούς.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.