ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτισμός

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΚΟ...

GIORTH SYKOY KOYKOBISTASΜια πετυχημένη παράδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυλόφου «Άγιος Δημήτριος» συνεχίζεται και φέτος. Η ιδέα για τη διοργάνωση της Γιορτής Σύκου γεννήθηκε, ώστε να τιμηθεί αλλά και ν’ αναδειχθεί το βασικό αυτό προϊόν της περιοχής, τόσο πολύτιμο από την αρχαιότητα, τόσο σπάνιο σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο νόστιμο, τόσο θρεπτικό και… ευφάνταστο στην κατανάλωσή του, μα και τόσο βασανισμένο, μέχρι σήμερα.
Στόχος της γιορτής, είναι να λάβει επιτέλους το σύκο την αναγνώριση που δικαιούται ανάμεσα στα εξαιρετικά προϊόντα της γης μας. Να γίνει ευρέως γνωστό, να στηριχτεί η καλλιέργειά του, να διαφυλαχτεί και ν’ αναβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα… και να δικαιωθούν οι άνθρωποι που επιμένουν να μοχθούν για την παραγωγή του.
Τα κίνητρα του Μορφωτικού Συλλόγου, των κατοίκων του χωριού μα και των συνεργατών τους, πηγάζουν από την αγάπη για την περιοχή και τα δώρα της… και βέβαια βρίσκονται πολύ μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές ή άλλου είδους εμπλοκές. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και έμπρακτα, απ’ την καλή συνεργασία όλων των μερών, που οδηγεί σε ένα συνεχώς βελτιούμενο αποτέλεσμα, κάθε χρόνο.
Όπως γράφει η ανακοίνωση του Συλλόγου, η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους «στη χαρούμενη αυτή γιορτή με γεύση και άρωμα σύκου, να διασκεδάζουμε, να δοκιμάζουμε καινούργιες και παλιές νοστιμιές… να τιμούμε το παρελθόν, να στηρίζουμε το παρόν και να εξασφαλίζουμε το μέλλον του μοναδικού αυτού προϊόντος μας».
Η ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ
Η φετινή 12η Γιορτή Σύκου θα κορυφωθεί την ερχομένη Κυριακή, στις 9:00 το βράδυ. Όσοι παραβρεθούν θα γευτούν νοστιμιές με βάση το σύκο, ενώ θα γίνει επίδειξη μαγειρικής και συνταγών με την συμμετοχή του σεφ Ευτύχη Μπλέτσα. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου, Τάκη Μίντζια και Μαρία Μαυρομμάτη.
Στην οργάνωση βοηθούν η ΣΥΚΙΚΗ, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Μεσσήνης και η ΠΕΔ Πελοποννήσου. Ενεργή συμμετοχή έχει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Θ. Κ.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.