ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

FAZ: Ανίκανη η πολιτική ελίτ της Ελλάδας

Ανώφελο θα είναι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία κατηγορεί για «ανικανότητα την πολιτικής ελίτ».
 Για να επιχειρηματολογήσει, η FAZ παραπέμπει σε δήλωση του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργου Τζωρτζόπουλου, ο οποίος έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης πολύ πριν την εξαγγελία Σόιμπλε.
Το συμπέρασμα του: Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκιστή της ρητορική, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει στο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πρότυπο επιτυχίας. |
 
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δυσκολίες ιδιωτικοποιήσεων στο παράδειγμα του λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεχίζει: «Από τη διαφορά ανάμεσα στις μεγαλόστομες προβλέψεις και τη φειδωλή πραγματικότητα προκύπτει το χρηματοδοτικό κενό των 11 δισ. ευρώ που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ μέχρι το 2016. Ο Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε –τουλάχιστον ρητορικά– να το «κλείσει» σημειώνοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης. Για να προσθέσει ότι πολύ πιο σημαντικό είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τέλος του χρόνου.
«Ήδη όμως», συνεχίζει το άρθρο «το ΔΝΤ προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα τότε του χρόνου θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων, αριστεροί και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, θα ενίσχυαν τη δύναμή τους (...)
Ορισμένοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η Ευρώπη δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη, αν δηλαδή δώσει περισσότερα χρήματα. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ποιος ξέρει τι αυγή χαράζει στις δωρήτριες χώρες» καταλήγει το σχόλιο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.