ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Στη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Ιδρύματος Ελληνισμού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Περσεύς Αθηναίος, συμφώνησαν σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και ο Καθηγητής Ανδρέας Αθηναίος, πρόεδρος των Ιδρυμάτων, που τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τις κυρίες Δήμητρα Σαραντοπούλου και Κωνσταντίνα Μανώλη, πρόεδρο του «Επιμένουμε Ελλάδα». Τα ιδρύματα στα οποία προεδρεύει ο Καθηγητής Αθηναίος εστιάζουν τη δράση τους στον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά και στην ανάδειξη και προβολή των μνημείων και της ομορφιάς της πατρίδας μας, σε συνεργασία με το «Επιμένουμε Ελλάδα», το οποίο τοποθετεί και διαχειρίζεται κάμερες τοπίου σε όμορφες αλλά όχι πολύ γνωστές γωνιές και μνημεία διαφόρων περιοχών. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αγαθού, με διάφορους τρόπους, από τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου μιας βιβλιοθήκης μέχρι την ψηφιακή αποτύπωση πολύτιμου αρχειακού υλικού. Τα προαναφερθέντα Ιδρύματα διαθέτουν, μάλιστα, πιστοποίηση για τη διαχείριση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δαπανούν και ίδιους πόρους για την εκτέλεση έργων του ενδιαφέροντός τους.
Ο Δήμαρχος Π. Νίκας, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου και διευθυντικών στελεχών του Δήμου, άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των επισκεπτών και αναφέρθηκε σε διάφορα πιθανά πεδία συνεργασίας, στους εξής τομείς:
1. περιβαλλοντική ενότητα, για την ανάδειξη σημείων του Δήμου με ομορφιά και ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον 2. κτηριακή ενότητα, για την ανάδειξη και αξιοποίηση κτηρίων του Δήμου με ιδιαίτερο μνημειακό και πολιτιστικό φορτίο 3. αθλητική ενότητα, για διαμόρφωση χώρων άθλησης 4. ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού μεγάλης αξίας και χρησιμότητας 5. ανάδειξη του μνημειακού πλούτου και της ιδιαίτερης ομορφιάς διαφόρων σημείων του Δήμου μέσω webcamera, με ταυτόχρονη ενημέρωση για την ιστορικότητα και το πολιτιστικό φορτίο όσων θα προβάλλονται. Ο Δήμος Καλαμάτας αναμένει ιδέες και προτάσεις βάσει των δυνατοτήτων και προτεραιοτήτων των Ιδρυμάτων που προαναφέρθηκαν, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα συνεργασίας επί συγκεκριμένης βάσεως.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.