ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Εκτός ΤΑΙΠΕΔ έκταση 48 στρεμμάτων στον Κορδία

kordias8Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο συναντήσεών του στην Αθήνα, μετέβη στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο, Καθηγητή Εμμανουήλ Κονδύλη, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι, τελικώς, παραθαλάσσια έκταση 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας τέθηκε εκτός ΤΑΙΠΕΔ και επομένως εκτός αποκρατικοποιήσεων, ενώ με τον αρχικό νόμο υπάγονταν στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Δήμος Καλαμάτας επί τρία και πλέον χρόνια κατέβαλε προσπάθειες στην κατεύθυνση διάσωσης αυτού του παραθαλάσσιου χώρου, εντός του οποίου βρίσκονται και σημαντικές υποδομές, δεδομένου ότι είναι κρίσιμος για τη ζωή και την ανάπτυξη της πόλης και του Δήμου.
Σε 10 ημέρες, ο Δήμαρχος θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα, για επαφές με την ΕΤΑΔ, που διαχειρίζεται την περιουσία του Δημοσίου, με στόχο είτε να παραχωρηθεί – κατά χρήση έστω – η έκταση αυτή στο Δήμο Καλαμάτας, είτε να ανταλλαγεί με δημοτικό ακίνητο, ώστε να περιέλθει σ’ αυτόν κατά κυριότητα.Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν ο Δήμος Καλαμάτας είχε συντάξει και υποβάλει σχέδιο ανάπτυξης (master plan) για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής.Ο Π. Νίκας, σε δηλώσεις του, τόνισε πως «το κρίσιμο και εξόχως δύσκολο ζήτημα ήταν να απεμπλακεί αυτό το κομμάτι από την κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που επετεύχθη. Πρόκειται πράγματι για κατάκτηση, για την πόλη και το Δήμο Καλαμάτας».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.