ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Προσφεύγει κατά της απόφασης του Δ.Σ. Καλαμάτας ο Δήμος Μεσσήνης για την διακοπή διοικητικής υποστήριξης σε θέματα Πολεοδομίας

dimarxio messinis«Η διοικητική υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης σε θέματα Πολεοδομίας από τον Δήμο Καλαμάτας θα παρέχεται έως το τέλος της διάρκειας εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, ενώ ο χρόνος έναρξης άσκησης από τους δήμους των αρμοδιοτήτων αυτών καθορίζεται με σχετικές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, έπειτα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).» Τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να διακόψει την υποστήριξη από τις αρχές της νέας χρονιάς.
Επίσης, ο Δήμος Μεσσήνης θα ασκήσει προσφυγής κατά της απόφασης του ΔΣ Καλαμάτας στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ακολουθεί, η πλήρης ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης:
«Η υποχρέωση του δήμου Μεσσήνης, σύμφωνα με τα άρθρα 94 και 95 του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» ήταν η δημιουργία πολεοδομίας από 1/1/2011. Με μια σειρά αποφάσεων δόθηκαν σχετικές παρατάσεις ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε, από το 2011, μεταφορά του προσωπικού, του εξοπλισμού αλλά και των σχετικών πιστώσεων της ΤΥΔΚ και της πολεοδομίας πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στο δήμο της  έδρας του νομού προκειμένου να παρέχει σχετική διοικητική υποστήριξη στους λοιπούς δήμους.
Επίσης  προβλέπεται ότι η παραπάνω διοικητική υποστήριξη θα πρέπει να παρέχεται έως το τέλος της διάρκειας εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, ενώ ο χρόνος έναρξης άσκησης από τους δήμους των αρμοδιοτήτων αυτών καθορίζεται με σχετικές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, έπειτα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας λήφθηκε η απόφαση 509/2014 περί διακοπής της διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης δήμων Μεσσήνης και Πύλου Νέστορος από 1/1/2015.
Άσκηση προσφυγής κατά απόφασης ΔΣ Καλαμάτας
Συνέχεια αυτών στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεσσήνης λήφθηκε απόφαση επικαιροποίησης παλαιότερης απόφασης του δήμου για παροχή διοικητικής υποστήριξης σε θέματα πολεοδομίας από το Δήμο Καλαμάτας ενώ στη σημερινή οικονομική επιτροπή, μετά γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου λήφθηκε απόφαση για την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του ΔΣ Καλαμάτας στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ο Δήμος Μεσσήνης διεκδικεί ίδρυση πολεοδομίας προς εξυπηρέτηση και λοιπών δήμων
Η πολιτική βούληση του δήμου Μεσσήνης είναι η ίδρυση τμήματος πολεοδομίας και η άσκηση των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το νόμο Καλλικράτη.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος  Μεσσήνης με σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Οικονομικών αιτείται τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων, υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού ώστε να είναι δυνατή η άσκηση των αρμοδιοτήτων πολεοδομίας  από το Δήμο.
Στο αίτημα αποτυπώνεται η βούληση του δήμου Μεσσήνης να αναλάβει το ρόλο του Δήμου Καλαμάτας, εξυπηρετώντας παράλληλα και το Δήμο Πύλου – Νέστορος αλλά και άλλους δήμους, εφόσον βέβαια γίνουν και οι αναγκαίες μεταφορές εξειδικευμένου προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και των πόρων.
Είναι αυτονόητο ότι λύση σε αυτά τα ζητήματα θα προωθηθεί αρμοδίως και μέσω ΠΕΔ, ΚΕΔΕ αξιολογώντας ανάλογες περιπτώσεις που τυχόν υπάρχουν στη χώρα.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.