ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεσσήνης

dimarxio messinisΟ προϋπολογισμός του έτους 2015 ψηφίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 14/11, από την πλειοψηφία και τη μείζονα μειοψηφία. Το αρχικό σχέδιο του προϋπολογισμού είχε συνταχθεί από το μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με την ισχύουσα εγκύκλιο και αναρτήθηκε στις 5/9/2014 κατόπιν απόφασης της οικονομικής επιτροπής.
Ο προϋπολογισμός , ύψους 43 εκ. ευρώ, είναι εναρμονισμένος στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν για 4ο έτος στη χώρα μας.  Όσον αφορά τα έσοδα αυτά έχουν υπολογιστεί επακριβώς και σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2013.
Επειδή τη χρονική περίοδο που διανύουμε εκτελείται ο προϋπολογισμός του 2014 είναι δύσκολη η πρόβλεψη της εκτέλεσης των έργων έως τέλος του έτους.Έτσι αρχές του 2015 θα πραγματοποιηθεί μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2015 με βάσει τα υπόλοιπα των έργων τρέχοντος έτους και βάσει των χρηματικών υπολοίπων στις 31/12/2014.
Παρόλες τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις ο προϋπολογισμός εξασφαλίζει κατά το δυνατόν την λειτουργικότητα του δήμου, ανταποκρίνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η συντήρηση των δικτύων ύδρευσης, η λειτουργία του φωτισμού, η καθαριότητα, η συντήρηση υποδομών του δήμου, οι επεμβάσεις με μικρά κατά τόπους έργα για την καλύτερη διαβίωση των δημοτών.
Επίσης περιλαμβάνει και τα μεγάλα τεχνικά έργα με χρηματοδότηση από  το ΕΣΠΑ, τα οποία σηματοδοτούν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Το σχέδιο του προϋπολογισμού εστάλη στο παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας ΟΤΑ για έλεγχο και κατόπιν σχετικού εγγράφου πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν ώστε ο Π/Υ να είναι εναρμονισμένος στις διατάξεις των σχετικών υπουργικών εγκυκλίων.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα, που αποτελεί μέρος του προϋπολογισμού του δήμου, ανέρχεται σε 28,9 εκ. ευρώ. Περιλαμβάνει έργα συντήρησης των υποδομών καθώς και τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, που εκτελούνται στο δήμο.
Το στοίχημα της δημοτικής αρχής είναι η κάλυψη των κενών της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης υλοποιώντας έργα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ ή το νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει, το ΣΕΣ. Ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτει ικανό μελετητικό οπλοστάσιο και συνεχίζει, μέσω τεχνικής υπηρεσίας και συνεργατών, την ωρίμανση προτάσεων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προσκλήσεις. Μέχρι τώρα έχουν αξιοποιηθεί  χρηματοδοτικά εργαλεία και εντείνονται οι προσπάθειες βελτίωσης  της εικόνας της πόλης της Μεσσήνης αλλά και να υλοποιηθούν  έργα  σε όλες τις τοπικές κοινότητες , έργα που απαιτούν οι τοπικές κοινωνίες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.