ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Economist: Εν αναμονή πρωθυπουργός ο Τσίπρας, κόμμα με στήριξη συμφερόντων το Ποτάμι

tsipras7Όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση διαπιστώνει o Economist στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας, όπως έκαναν και άλλα διεθνή Μέσα την περασμένη εβδομάδα πως ο Αλέξης Τσίπρας «ενεργεί σαν πρωθυπουργός εν αναμονή».
“Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πλέον σκόπιμη προεκλογική στρατηγική διεθνοποίησης των βασικών ζητημάτων της Ελλάδας για οικονομία, μετανάστες και ασφάλεια. Αυτή η προσέγγιση δίνει στην παράταξη τη δυνατότητα να υπερασπίζεται τα κομματικά της ιδανικά, αναθέτοντας παράλληλα την ευθύνη για τη διαχείριση ορισμένων προβλημάτων στην Ευρώπη, ειδικότερα σε ό,τι αφορά θέματα κλειδιά, όπου ο μη δοκιμασμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ικανότητα να αποδώσει αποτελέσματα” σχολιάζει το δημοσίευμα.
Σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή, το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία (151 έδρες σε σύνολο 300), αλλά οι στρατηγικοί αναλυτές του κόμματος προβλέπουν ότι θα πάρει το 33% των ψήφων κι αυτό εάν μπουν στη βουλή τουλάχιστον 5 κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αποδεκτός κυβερνητικός εταίρος. Έτσι, θα μπορούσε να προσελκύσει βουλευτές από μικρότερα κόμματα ή να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με Το Ποτάμι. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ελκυστικό ταίριασμα. Το νέο κόμμα, με ατζέντα φιλική προς την οικονομία, λέγεται πως έχει τη στήριξη ισχυρών συμφερόντων στις επιχειρήσεις και στα media, που θα μπορούσαν να καθησυχάσουν τους ξένους πιστωτές και επενδυτές, αναφορικά με τον αριστερό οικονομικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ».
Είναι βεβαίως γνωστό ότι ο Εκονομιστ είναι όργανο της διεθνούς οικονομικής ελίτ. Και μας καθιστά σαφές (ή τουλάχιστον σε όποιους είχαν αμφιβολίες) ότι “Το Ποτάμι” είναι κόμμα των συμφερόντων και των εκδοτών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.