ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

gr

Τάνγκο Τατούλη – Νίκα με φόντο το Μέγαρο Χορού και τη Νέα Δημοκρατία

Τάνγκο Τατούλη – Νίκα με φόντο το Μέγαρο Χορού και τη Νέα ΔημοκρατίαΟ περιφερειάρχης Πελοποννήσου «παίρνει» πάνω του το ζήτημα της ολοκλήρωσης του έργου του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας, βγάζοντας το δήμαρχο Καλαμάτας από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Σε πλήρη εξέλιξη η πολιτική συμμαχία Τατούλη – Νίκα η οποία ξεκινά από το Μέγαρο Χορού και φτάνει μέχρι τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.
Δια χειρός Πέτρου Τατούλη θα λυθούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με το έργο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στον οποίο έσπευσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, είναι εκείνος που θα βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά», δεδομένου ότι το έργο κινδυνεύει μέχρι και με απένταξη από το ΕΣΠΑ. Με τον τρόπο αυτό ο Π. Τατούλης «σώζει» τον Π. Νίκα από την κατακραυγή και την πολιτική γελοιοποίηση. Ωστόσο, επειδή σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι …δωρεάν, κάτι που ισχύει ακόμα περισσότερο για την πολιτική, η διάσωση Νίκα από τον Τατούλη έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμαχίας που προσπαθούν να χτίσουν οι δύο πολιτικοί με φόντο τις εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία.
Το Μέγαρο Χορού
Σήμερα ο Παναγιώτης Νίκας κατέφθασε εσπευσμένα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να ζητήσει από τον Π. Τατούλη να «σώσει» το έργο του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας έφτασε σε αυτό το σημείο καθώς η δημοτική αρχή αντιμετώπισε με παιδαριώδη τρόπο τα κατασκευαστικά προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία της κεντρικής σκηνής. Αντί ο δήμαρχος Καλαμάτας να προχωρήσει, ως όφειλε, αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος και να λάβει δραστικά μέτρα, προτίμησε να «χαιδεύει» τον εργολάβο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μόλις 23 ημέρες πριν λήξει η προθεσμία οριστικής παράδοσης του έργου, το Μέγαρο Χορού να είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δεδομένου ότι η περιφέρεια είναι η διαχειριστική αρχή του έργου, η αρχή, δηλαδή, που θα βάλει την τελική υπογραφή, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο χωρίς προβλήματα από την ΕΕ, η οποία και το χρηματοδοτεί. Ο κ. Τατούλης, μάλιστα, κατά τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια δεσμεύτηκε ότι θα επιλύσει το ζήτημα και γι αυτό το λόγο ίσως χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μια ακόμα σύσκεψη για το θέμα. Έτσι ο δήμος Καλαμάτας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αναμένεται να γλιτώσει από τον κίνδυνο να εμφανιστεί η ΕΕ ζητώντας πίσω τα 13.000.000 περίπου ευρώ που στοίχισε το έργο.
Το πολιτικό παρασκήνιο
Μπορεί από την πλευρά του Π. Τατούλη να διαρρέεται τις τελευταίες ώρες ότι ο περιφερειάρχης θα βοηθήσει το δήμο Καλαμάτας και τον Π. Νίκα γιατί είναι συναισθηματικά δεμένος με το συγκεκριμένο έργο, θυμίζοντας ότι η ένταξη του Μεγάρου Χορού στα Ευρωπαϊκά προγράμματα έγινε επί ημερών του στο υπουργείο πολιτισμού, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο κ. Τατούλης, άριστος στους πολιτικούς ελιγμούς, γνωρίζει καλά ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αναγκαίο για τον ίδιο να χτίσει πολιτική συμμαχία με το δήμαρχο Καλαμάτας. Το ζήτημα του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας είναι μια ευκαιρία, για τον κ. Τατούλη, να έρθει πιο …κοντά με τον κ. Νίκα και να ενδυναμώσουν την πολιτική τους σχέση. Άλλωστε, και οι δύο πολιτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου και εκεί συμπλέουν, και το Μέγαρο Χορού αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τους πολιτικούς τους δεσμούς. Ισχύει, δηλαδή, η παροιμία «βοήθα με να σε βοηθώ, να ανεβούμε στο βουνό». Ο Τατούλης βοηθάει στο Μέγαρο Χορού, ο Νίκας βοηθάει στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Και στο βάθος τα εσωκομματικά της ΝΔ
Η συμμαχία ή η λυκοφιλία Τατούλη – Νίκα, βεβαίως, πάει ακόμα πιο βαθιά και ξεπερνά και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Φτάνει μέχρι τις εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία και την ανάγκη των δύο πολιτικών να διασφαλίσουν, όσο μπορούν, τις μελλοντικές εξελίξεις και τον ρόλο που θα έχουν εντός της γαλάζιας παράταξης. Με δεδομένο οτι ο Νίκας και ο Τατούλης είναι οι μόνοι δεξιοί πολιτικοί στην Πελοπόννησο που διαθέτουν καίριες θέσεις εξουσίας, αυτή τη στιγμή, έχουν επιλέξει το δρόμο της συμπόρευσης. Η συμπόρευση αυτή βέβαια έχει ημερομηνία λήξης και φτάνει μέχρι τη στιγμή που και οι δυό θα εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους το ρόλο που επιθυμούν. Μέχρι να φτάσουν εκεί, όμως, θα πρέπει να εξασφαλίσουν οτι κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο στην Πελοπόννησο δεν θα μπει σφήνα στις εσωκομματικές ισορροπίες. Ως εκ τούτου, κατά την παρούσα φάση, το δόγμα «η ισχύς εν τη ενώσει» εξυπηρετεί τόσο τον Π. Τατούλη όσο και τον Π. Νίκα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.