ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Επίθεση σε τρεις άξονες είναι η στρατηγική της Ν.Δ.

nd-ktirio1Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το κόμμα θα εστιάσει σε τρία κυρίως ζητήματα.
Πρώτον, στην ελπίδα της αλήθειας: Αυτό αφορά τη σύγκριση αξιοπιστίας μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα. Σύμφωνα με τους επιτελείς της Πειραιώς η σύγκριση υπέρ του αρχηγού της Ν.Δ. είναι συντριπτική και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία η Ν.Δ. θα επενδύσει.
Επίσης, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η σημερινή απογοήτευση των πολιτών, αλλά και η πρωτοφανής κατάρρευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλεται κυρίως στην ίδια την πραγματικότητα, αλλά και στο ξεγύμνωμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ ο τόπος. «Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν ανακάμπτει παρά τις λυσσαλέες προσπάθειές της, είναι ότι δεν έχουν τα αποθέματα αξιοπιστίας να το κάνουν διότι ο κόσμος πλέον δεν τους πιστεύει» λένε και υποστηρίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα επαναλάβει το ίδιο λάθος.
Και όπως έχει πει χαρακτηριστικά και ο Κυρ. Μητσοτάκης «εμείς δεν θα υποσχεθούμε 100 για να πουν κάποιοι “βρε και τα μισά να κάνει καλά θα είναι”. Θα υποσχεθούμε 10, θα γίνουν και τα 10. Θα υποσχεθούμε λίγα, θα γίνουν όλα». Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στον παρελθόν και συρρικνώνεται, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση εδραιώνει την πολιτική της κυριαρχία. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο που πολιτεύεται από εδώ και πέρα η Ν.Δ., θα καλλιεργεί αισιοδοξία στους πολίτες που δεν θα εφήμερη αλλά στέρεη και ανθεκτική στο χρόνο.
Δεύτερον, να δουλέψει για τα συμφέροντα των πολλών: Στη Ν.Δ. γνωρίζουν ότι πρέπει να δώσουν έμφαση στους απλούς πολίτες που είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Γνώμονας της πολιτικής μας θα είναι η υπεράσπιση των απλών πολιτών, των αδύναμων. Όχι των οργανωμένων ομάδων ή συμφερόντων, όχι της κομματικής νομενκλατούρας».
Στη Ν.Δ. υπογραμμίζουν επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στις ελίτ αυτού του τόπου, οικονομικές και κοινωνικές, που δεν στάθηκαν πάντα στο ύψος των περιστάσεων τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι μια νέα προσθήκη στη ρητορική του κ. Μητσοτάκη που δείχνει διάθεση να δώσει στο κόμμα του στοιχεία πιο αιχμηρού λόγου προς κάθε κατεύθυνση.
Για το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται πολλές παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη για θέματα «που αφορούν τους πολλούς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Καθώς και επισκέψεις του σε χώρους εργασίας, μικρές επιχειρήσεις, αγροτικές περιοχές. Η μάχη θα δοθεί εκεί και εκεί θεωρούν ότι η υπεροχή της Ν.Δ. θα είναι συντριπτική.
Τρίτον, αισιόδοξος και ενωτικός λόγος: Επί ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες έγιναν ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης. Το «η Ελπίδα έρχεται» που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί πικρό πολιτικό ανέκδοτο.
Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι μετά από μια μακρά περίοδο έντασης και διχασμού οι πολίτες έχουν αρχίσει να κουράζονται. Θέλουν επιστροφή στην κανονικότητα και ένα αισιόδοξο όραμα για την επόμενη μέρα. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το κάνει. Πρώτον επειδή έχει αποτύχει και το 85% της κοινωνίας δηλώνει απογοητευμένο από αυτόν και δεύτερον, επειδή είναι από τη φύση του διχαστικός και συγκρουσιακός. Θεωρούν μάλιστα ότι όσο περνάει ο καιρός και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαϋλώνεται δημοσκοπικά τόσο θα πολώνει ακόμα περισσότερο» λένε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.