ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αναστολή ανάρτησης δασικών χαρτών ζήτησε το ΠεΣυ Πελοποννήσου

Να ανασταλεί η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου σε έκτακτη συνεδρίαση την οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου άφησε αιχμές, τονίζοντας ότι τίθενται συνταγματικά θέματα.
Έρχονται με ένα απίστευτο τρόπο να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες μέσω των δασικών χαρτών, ανέφερε, αιτιολογώντας τα λεγόμενά της και σημείωσε ότι οι προθέσεις είναι ασφυκτικά μικρές, καθώς και ο τρόπος όπου γίνεται η διαδικασία δεν είναι εύκολο για τους πολίτες. Ως ειδικός αγορητής ο κ. Γκίκας μίλησε για τους δασικούς χάρτες και για την ανάρτησή τους τονίζοντας πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κατάθεσή τους σε καμία περίπτωση δεν οδεύει στην ανάπτυξη.
Ο κ. Δολτσινιάδης επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, ο μοναδικός από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΠεΣυ που βρέθηκε στην συνεδρίαση, τόνισε ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο απαξιώνει τον αγρότη και έτσι ο τρόπος με τις αεροφωτογραφίες είναι παλιός.  Άφησε αιχμές για το σχεδιασμό αυτό χαρακτηρίζοντάς τον ως ταφόπλακα για τους αγρότες.
Ο κ. Τατούλης το προηγούμενο διάστημα με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντόπισε  τις μεγάλες αδυναμίες που αφορούν:
•    Το γεγονός ότι η ανάρτηση γίνεται αποκλειστικά Ηλεκτρονικά αποκλείοντας απ’ αυτήν τον κάθε πολίτη που δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και την δυνατότητα να χειριστεί την online εφαρμογή της ΕΚΧΑ που έχει σχεδιαστεί για γνώστες GIS
•    Το απαράδεκτα υψηλό ειδικό τέλος που φτάνει ως τις 3.600 ευρώ και απαιτείται να καταβάλει ο πολίτης προκειμένου να υποβάλει αντιρρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος σύνταξης των χαρτών έχει καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους.
•    Την πλήρη αποτυχία της διαδικασίας στην ενσωμάτωση των θεσμικών γραμμών που προσδιορίζουν τις αστικές περιοχές προκειμένου αυτές να εξαιρεθούν του δασικού χαρακτήρα.
•    Την ασυμβατότητα που υπάρχει μεταξύ των δασικών χαρτών και των διαγραμμάτων του ΟΣΔΕ που θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό αγροτών σε απώλεια των επιδοτήσεων.
•    Την πλειάδα των σφαλμάτων μεγάλης κλίμακας που εντοπίζονται και αφορούν τον χαρακτηρισμό ως δάσους χιλιάδων στεμμάτων καλλιέργειας ήμερης καστανιάς, και ελιάς με υπεραιωνόβια δένδρα.
Στη συνεδρίαση ανέφερε ότι είναι πολύ υπερήφανος για την ποιότητα του περιφερειακού συμβουλίου.
Είναι τραγωδία η Ελλάδα να μην έχει δασικούς χάρτες, και είναι λάθος να επικροτούμε ευθύνες μόνο στην σημερινή κυβέρνηση μάθω αυτοί έγιναν με πρωτοβουλίες των προηγούμενων κυβερνήσεων
Τελος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε ανάκληση σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου η χώρα να αποκτήσει δασολόγιο.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.